Home / archiefcentraal / de 10 verschillen rondom valentijnsdag

de 10 verschillen rondom valentijnsdag

Halverwege februari ontluikt de natuur in Zuid -Europa en kondigt het voorjaar zich aan. De Romeinen vierden daarom op 14 februari hun vruchtbaarheidsfeest Lupercalia. Paus Gelasius I verbood het heidens feest en riep in 496 deze dag uit tot de dag van de Heilige martelaar Valentijn, geliefd om zijn bloemengroeten zonder naamsvermelding. De bloemengroet en de Valentijnskaart worden nog steeds naamloos geschonken. Het achterhalen van de afzender is dan voor de ontvanger soms een ware martelgang.

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.