Home / archiefcentraal / dalfsenaren bij alternatieve elfstedentocht

dalfsenaren bij alternatieve elfstedentocht

Daarnaast reden ze in dezelfde week nog vele kilometers aan toertochten. Bart van Oenen is met z’n 61 jaar de oudste van het stel. Zijn motto: “Pijn gaat over maar opgeven nooit”.

De voorbereidingen om voor de Alternatieve Elfstedentocht in vorm te komen begint voor de meesten al in het voorjaar door vele kilometers te fietsen, te skeeleren of te mountainbiken. Krachttraining en spinning bij Kontrast is hierbij een goede aanvulling. In het najaar als de ijsbanen opengaan worden daar heel wat rondjes getraind. Een welkome uitbreiding is Flevonice waar ronden van 5 kilometer kunnen worden gereden. Bij de voorbereidingen horen ook goede schaatsen en goede kleding omdat de omstandigheden extreem kunnen zijn.

De laatste week van januari en de eerste van februari strijken er duizenden Nederlanders neer langs de Weissensee om hun favoriete sport te beoefenen of voor de gezelligheid. Elke dag zijn er wedstrijden of toertochten. Een van de deelnemers vertelt: “De onthaal en de sfeer bij binnenkomst van de Alternatieve Elfstedentocht was werkelijk geweldig. Kippenvel! Rijen mensen stonden soms al uren te roepen en te klappen als de rijders binnenkwamen. Vanuit Nederland stroomden sms-jes van familie, vrienden en collega’s binnen omdat alles via internet gevolgd kon worden. Volgend jaar gaan we weer; zeker weten!”

Weissensee 2012 was er eentje van extremen: prima sfeer, valpartijen, van zonnig tot bijna warm, wind, sneeuwval tot bitterkoud. De deelnemers kijken nu al uit naar de Weissensee 2013, dan wordt het 25-jarig jubileum gevierd. Wil je meer informatie, uitslagen en foto’s bekijken ga dan naar www.weissensee.nl

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.