cursus van gogh en de lemelerberg

Landschap Overijssel komt in maart en april in Dalfsen met een bijzondere cursus voor fijnproevers van kunst en landschap: Van Gogh en de Lemelerberg. Een goed kunstwerk heeft veel impact op de kijker. Een landschap kan dezelfde emotie losmaken. Het is daarom logisch dat veel kunstenaars zich lieten inspireren door landschappen. Er zijn zelfs hele kunststromingen uit ontstaan.

Na deze cursus zie je de schoonheid van het landschap waarschijnlijk op een andere manier. Bij de volgende wandeling door het bos valt je misschien de structuur op die Mondriaan zou hebben geboeid of al fietsend zie je een wolkenlucht van Voerman, de textuur van Van Gogh in het heideveld.

Onder leiding van fotograaf Angêl Pinxten kijk je naar diverse landschapschilders. Eerst de oudste landschappen binnen de vroeg Nederlandse schilderkunst en dan via van Ruisdael naar de herwaardering van de natuurbeleving en de romantiek. Tot slot komen de meer abstracte landschappen van Mondriaan en van Gogh aan de orde.

De cursus wordt gegeven op landgoed De Horte, het hoofdkantoor van Landschap Overijssel in Dalfsen op 7,14, 21, 28 maart en 4 april op woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Gezamenlijk wordt een excursiedag gepland. De kosten van deze cursus bedragen 100 euro inclusief het lesmateriaal en excursie. Opgeven kan via de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl of tijdens kantooruren via 0529-401731. Maximaal aantal deelnemers: 12 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.