Home / archiefcentraal / column wethouder scheele speelbieb

column wethouder scheele speelbieb

In Lemele werd de bibliotheek bedreigd door sluiting. Lemele, een kleine, actieve kern met een bibliotheek in grote financiële problemen. Is sluiting dan de enige optie? De bibliotheek kan de financiële lasten niet aan, maar misschien is er een andere partij die dat wel kan.

Elk probleem kent zijn oplossingen, vaak is een goed idee en daadwerkelijke samenwerking voldoende. Het idee kwam snel. Lezen en spelen liggen niet ver uit elkaar; ze zijn twee kanten van dezelfde medaille, namelijk de ontwikkeling van een kind. De bibliotheek vindt de kinderopvangorganisatie Speelwerk als mogelijke partner. Een bibliotheek en kinderopvang liggen niet ver uit elkaar; ze zijn twee kanten van dezelfde medaille: de ontmoeting in een dorp. En dan hoef je als gemeente niet veel te doen. Zorg er maar voor dat de procedures snel kunnen worden doorlopen, dat de regels het goede plan mogelijk in plaats van onmogelijk maakt. Dat lukt. In een jaar tijd is de Speelbieb een feit.

Midden in de bibliotheek staat een tafel waar de kinderen kunnen schilderen en de ouders even kunnen bijkletsen. Ontmoeting van professionals van de kinderopvang en de vrijwilligers van de bibliotheek, ontmoeting van ouders en kinderen: de leefbaarheid van een dorp. Het is geen toeval dat bij de opening van de Speelbieb, ondanks de kou, de opkomst heel groot was.

Ga maar eens kijken in de Speelbieb. Lemele laat het zien!

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.