Home / archiefcentraal / column wethouder lagas toekomst met een verleden

column wethouder lagas toekomst met een verleden

Tijdens de jaarvergadering van plaatselijk belang Arriën werd tijdens de bestuursverkiezingen stil gestaan bij de rol van René Jansen, de scheidend voorzitter. Hij had er, volgens de spreker, veel aan gedaan om het bestuur tot een eenheid te smeden en er een team van te maken. Zo sterk zelfs dat dit team het aandurft de toekomst in te gaan met een nieuwe voorzitter; de nog maar kort in Arriën wonende Monique Saraber. Een toekomst waarbij de nieuwe Brink, maar ook “Arriën aan de andere kant van de weg” een belangrijke rol krijgen bij het versterken van de leefbaarheid. Een mooie kans van deze door de N36 gedeelde kern. De inzet in het verleden is sterk bepalend voor de mensen die nu de toekomst gaan bepalen.

Zaterdag werd deze gedachte nog eens extra versterkt bij de opening van de archeologische tentoonstelling “Wonen in het Vechtdal” in de bibliotheek. Altijd weer fascinerend om te zien hoe de mensen honderden jaren geleden in het Vechtdal woonden en hoe hun inspanningen langzamerhand hebben bijgedragen aan de toekomst van dat Vechtdal. Prachtige spullen zijn door de jaren heen gevonden en zorgvuldig bewaard gebleven. Ze geven een kijkje in het leven van onze voorouders. Even moest ik denken aan de verre toekomst. Hoe kijken de mensen in het jaar 3000 naar de spullen die ze dan misschien van ons vinden. Als die tenminste te vinden zijn , want met het huidige duurzame gebruik van ons afval. wordt alles hergebruikt of verbrand. Beelden zullen er wel zijn, maar tastbare zaken iets minder. Ik ben bijna geneigd een plastic ton met allerlei vanzelfsprekende spullen te gaan ingraven met een briefje erbij waarvoor ze dienden.

Het meest werd ik getroffen in mijn “verleden en toekomstreis” door de startbijeenkomst voor de 2e Vechtgenotenrit op 2 juni aanstaande. Een motor-rit voor kinderen die op welke manier dan ook in aanraking zijn gekomen met kanker. Voor dit doel is een poster gemaakt van de foto’s van vorig jaar. Op die foto’s zie je een blij meisje met een rode hoofddoek. Ik kan mij nog goed herinneren hoe zij vorig jaar genoot van het geweldige evenement. Met een stralend gezicht zat ze op die grote motor en keek hoopvol naar de toekomst. Jammer genoeg is er voor haar geen toekomst meer. Zij is inmiddels overleden. Het sterkt mijn wens dat het dit jaar weer een fantastische dag wordt. Een dag met veel blije kindergezichten die al hun narigheid die zij al hebben meegemaakt in hun korte verleden even kunnen loslaten. En over de schouders van die stoere motorrijders hoopvol de toekomst in kunnen kijken.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.