collecte amnesty geef om vrijheid

Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Wereldwijd doet Amnesty International onderzoek en voert actie voor een menswaardig bestaan voor iedereen. Amnesty komt op voor mensen die worden mishandeld, verkracht of vermoord om wat ze zeggen of doen of alleen maar omdat ze vrouw zijn. Amnesty strijdt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, voor mensen die gemarteld worden of ter dood veroordeeld zijn. Amnesty voert actie voor een schoon leefmilieu, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd. Amnesty International doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt voor de tiende maal een landelijke collecte. Deze vindt plaats van 12 februari tot en met 18 februari 2012. Na de eerste negen jaren, waarbij in 2011 circa 23.000 vrijwilligers langs de deuren gingen en 1.810.000 euro werd opgehaald, zullen zo’n 24.000 collectanten dit jaar steun gaan vragen voor het werk van Amnesty.

In Dalfsen en Nieuwleusen wordt ook gecollecteerd. In Dalfsen gaan 27 vrijwilligers langs de deuren voor een huis-aan-huis-collecte. In Nieuwleusen wordt op zaterdag 18 februari van 10.30 tot 12.00 uur een inzamelingsactie gehouden op verschillende locaties in het winkelgebied, zoals bij de supermarkten van C1000, Plusmarkt en de Aldi en op de plaatselijke weekmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.