Home / archiefcentraal / bijna podium voor dames stokvisdennen

bijna podium voor dames stokvisdennen

De bekende en meest ondankbare vierde plek was er afgelopen weekend voor Sharon Hendriks en Loes Adegeest. Zij deden beiden mee aan het Nederlands Kampioenschap marathon voor de jeugd op de Uithof in Den Haag.

Sharon Hendriks uit Lemele kwam bij de dames junioren A goed mee in een kopgroep van vier. Helaas kon ze haar fantastische prestatie van vorige jaar, eerste op dit kampioenschap, dit jaar niet herhalen. Sharon heeft tot nu toe een heel mooi eerste seizoen bij de A-rijdsters beleefd. Ze heeft laten zien dat ze prima kan meekomen met de marathontop van Nederland, ondanks haar leeftijd van 19 jaar. Sharon heeft namelijk een groot aantal klasseringen behaald rond de twintigste plaats en soms zelfs hoger.

Op de foto staat Sharon samen met haar team- en clubgenoot Kimberly van den Berg uit Nieuwleusen. Ook zij reed een mooi seizoen en liet weer zien dat ze heel goed uit de voeten kan met natuurijs.

Loes Adegeest uit Dalfsen stond als eerste geplaatst bij het Noordoostkampioenschap in Assen, maar materiaalpech en verkoudheid zorgden ervoor dat ze net naast het podium eindigde.

In Den Haag reed A-pupil Anke Breunis uit Oudleusen haar eerste Nederlands Kampioenschap marathon. Helaas kwam ze ten val en kon ze, ondanks een inhaalrace, niet meer voorin mee strijden.

B-junior Tessa Lucas, ook uit Dalfsen, was vol goede moed naar Enschede getogen om zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap drie kilometer. Helaas kwam ze bij de start al ten val, waarna een goed vervolg niet meer mocht baten.

In Deventer ten slotte zijn bij de pupillenwedstrijd weer heel wat persoonlijke records gesneuveld. Een groot aantal schaatsers van Stokvisdennen reed een record op één afstand, namelijk: Rens Teunissen van Manen, Bo Meijer, Lars Veldman, Eva Eghuizen, Sjoerd Plat, Anouk Alberts en Mart Koggel. Patrick Schuman en Jelle Bootsveld verbeterden zich zelfs op twee afstanden.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.