belevenisvolle open dag op de nieuwe veste

De Nieuwe Veste Hardenberg opende zaterdag 28 januari haar deuren voor de jaarlijkse Open Dag. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers maakten op deze ochtend kennis met de school. In totaal kwamen er ruim 140 leerlingen naar de Open Dag.

“De Open Dag begon om 09.30 uur, maar al voor die tijd waren de eerste belangstellenden binnen. De lokalen liepen goed vol en er was wederom veel belangstelling voor de zorg en het systeem van (t)huiswerkvrij onderwijs. De ouderraad vertelde over wat zij doen en de gang vulde zich met de geur van heerlijk kniepertjes, gebakken door leerlingen,” melden de organisatoren.

Beleven is het sleutelwoord

De Open Dag moest een echte belevenis worden voor de bezoekers. Zodra je een lokaal binnenliep wist je gelijk bij welke vakken je was. En er was er in elk lokaal wel iets te doen. Bij Natuur en Techniek gingen de leerlingen aan de slag met een stroomkring en ze konden proefjes doen.

Het lokaal ernaast stond geheel in het teken van Natuur en Zorg. Hier konden leerlingen o.a. meekijken hoe vierdejaars leerlingen een koeienhart ontleedden. De docenten van de verschillende talen presenteerden hun vak met methodes en werkboeken. De docenten hadden werkbladen klaargelegd, welke de kinderen mee konden nemen.

Bij Nederlands kon je op een grote poster allemaal spreekwoorden zoeken en zo meedingen om een leuke Hollandse prijs. En natuurlijk ontbraken de lekkernijen niet. Bij Engels kon men terecht voor typische Engelse gerechten, bij Nederlands lagen blokjes kaas en drop en bij Frans koekjes en stokbrood met verschillende soorten kaas.

Bij wiskunde konden leerlingen op de computer rekenspelletjes spelen. Bij Duits maakten de kinderen kennis met de taal van onze oosterburen en bij aardrijkskunde konden ze opzoeken waar dit land eigenlijk ligt. Bezoekers werden via mooie olielampen begeleid naar het lokaal van Kunst en Cultuur. Hier konden ze de prachtige werkstukken van leerlingen bekijken, van tekeningen tot 3D-werkjes van hout.

In de mediatheek lieten de huidige leerlingen zien met welke programma’s er op de computer gewerkt wordt. De leerlingen die in de activiteitencommissie zitten, vertelden enthousiast over wat ze allemaal doen. Maar niet alleen deze leerlingen waren enthousiast, er waren ontzettend veel leerlingen die deze dag mede tot een succes hebben gemaakt. Ze hebben verteld over hun ervaringen met de school, ze hebben van alles laten zien en ze hebben geholpen met klaarzetten en opruimen van de lokalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.