beerzervelders geven moldaven gereedschap

Geesje en Bob Ronhaar uit Beerzerveld en zoon Edwin hebben van een aantal bouwmarkten gereedschap gekregen voor hun sponsorgezin in Moldavië. Dumitru Fana, de vader van het sponsorgezin van Edwin Ronhaar, is timmerman maar miste het benodigde gereedschap, waardoor hij zijn gezin niet kon onderhouden. Geesje: “Toen we dit van Zending over Grenzen hoorden, besloten we hiermee iets te doen. Hoe kon hij nu geld als timmerman verdienen als hij niet eens een hamer en zaag heeft!”

Moeder en zoon gingen naar de bouwmarkt om iets voor de familie Fana te kopen. Ze raakten in gesprek met één van de medewerkers, die het enthousiasme van moeder en zoon zag, en de bedrijfsleider erbij haalde. Geesje: “Die vond het een leuk initiatief en wilde graag een uitzondering maken”.

Daarna bezochten Geesje en Edwin nog twee andere bouwmarkten in hun omgeving, die ook spontaan wat klusspullen voor de familie Fana gaven. Vandaag brachten Geesje en haar man Bob twee volle gereedschapskisten langs bij Zending over Grenzen in Almere. Een hamer, zaag, schroevendraaiers, kwasten, schuurpapier, noem maar op. Met het eerstvolgende transport naar Moldavië zullen de spullen bij de familie Fana in Moldavië worden bezorgd. Dan kan vader Dumitru aan de slag en zijn beroep uitvoeren.

De familie Ronhaar steunt al vier jaar lang, via Zending over Grenzen, diverse gezinnen in Oost-Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.