Home / archiefcentraal / zingen voor je leven in ommen

zingen voor je leven in ommen

Creatieve uitdagingen en psychosociale zorg kunnen daarbij helpen. Op vrijdag 13 januari gaat het koor Zingen voor je leven in Ommen van start. Iedereen die direct of indirect te maken heeft met de ziekte kanker mag meedoen.

Het op een persoonlijke manier verwerken van de impact die kanker kan hebben, maakt een groot verschil voor de kwaliteit en wijze van leven. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest krijgt immers te maken met de ziekte. Dat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Dat het ook het begin van een lied of zelfs van een repertoire kan zijn, is minder bekend.

‘Zingen voor je leven’ is het landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld, die creatieve en beeldende expressie stimuleert bij de verwerking van kanker voor direct en indirect betrokkenen. Door verbeelding, zang en creativiteit te gebruiken komen mensen in een diepere laag van hun bewustzijn. Daar herbergt zich een enorme kracht. Deze kan helpen bij het verwerken van de ziekte en het vinden van een nieuwe balans. Het allereerste ‘Zingen voor je Leven’ koor startte in 2003 in Amersfoort. Het succes is zo groot dat het aantal koren in Nederland intussen is gegroeid naar 20.

Op vrijdag 13 januari van 9.30 tot 11.45 uur vindt de eerste koorrepetitie plaats in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Iedereen die te maken heeft met kanker mag meedoen, (ex) patiënten, naasten en nabestaanden. Ervaring met zingen is niet nodig. Het gaat om het creëren van een goede sfeer, waarbinnen iedereen zich veilig mag voelen om zijn of haar stem te laten klinken. Aanmelden kan door te bellen of mailen naar Ankie van der Hulst: 06-39032263, vechtgenoten@live.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.