Home / archiefcentraal / wintervogels zien in het reestdal

wintervogels zien in het reestdal

Welke vogels uit Noord- en Oost-Europa verblijven in de winter in het Reestdal? Waar gaan ‘onze’ roodborsten, pimpelmezen en mezen naar toe?

Vaak kom je in deze tijd van het jaar hele groepen vinkachtigen of mezen tegen, waarom zitten ze bij elkaar? Alles hierover kom je te weten tijdens deze excursie. De kosten bedragen 3 euro, kinderen 1 euro 50. In De Wheem liggen voor de deelnemers aan deze excursie verrekijkers klaar om te lenen.

Dit alles zal plaatsvinden op 15 januari bij bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest. Tussen 13.00 en 17.00 uur is het bezoekerscentrum geopend en zijn er verschillende activiteiten te doen. Om 13.30 uur kunt u samen met een natuurgids op zoek naar de wintervogels van het Reestdal. Henk Meulenbelt heeft een stand met honingproducten.

Om 15.00 uur houdt de Stichting Kamermuziek Oud Avereest in de Reestkerk tegenover De Wheem een concert. Je kunt kijken en luisteren naar het Amsterdam Wind Quintet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.