wie wordt voorleeskampioen in ommen

In die ronde komen kandidaten uit de gemeenten Hardenberg, Dalfsen-Nieuwleusen, Ommen en Twenterand tegen elkaar uit. De provinciale winnaar wordt in april gekozen in Nijverdal, hij of zij komt vervolgens in de landelijke finale, die in mei in Utrecht gehouden wordt, uit tegen de beste voorlezers van de elf andere provincies.

Dinsdag 31 januari zal de beste voorlezer van Ommen gekozen worden. Die dag komen de helden in twee rondes bijeen om te strijden voor twee plaatsen in de regioronde. Om 16.00 uur strijden de kandidaten van de St. Bernardus, Nieuwe Brug, Guido de Bres, Kardoen, Triangel, Palet, Kompas en Hoogengraven tegen elkaar. ’s Avonds om 19.00 uur zijn de voorlezers van de Ichthus, Koningin Juliana , Vinkenbuurt, Hoekstee , Willibrordus, De Schakel en Dennenkamp aan de beurt.

Een deskundige jury, bestaande uit Ank Kloosterman, Arjen Boers en Jamie Jansen gaat het oordeel vellen. Daarbij letten ze onder andere op tekstbegrip, tempo, duidelijkheid en contact met het publiek. Spanning alom dus deze dag. En niet alleen voor de voorlezers, ook voor de fans zal het spannend zijn. Want zij zullen niet alleen hun voorlezer aanmoedigen, ze kunnen daarmee ook nog een prijs winnen voor de school.