weinig hoogtepunten ozc den ham

VV Den Ham was zaterdag 28 januari voor het eerst te gast op sportpark Westbroek, het nieuwe sportpark van OZC. Het team wilde de confrontatie van laatst op sportpark de Rohorst een glansrijk vervolg geven. De wit-blauwen wonnen toen met 5-0.

Helaas voor Den Ham zijn ze er dit keer niet in geslaagd. Dat de ploeg niet compleet aan de start kon komen, mocht niet als excuus gelden, aangezien de tegenpartij ook nogal wat afwezigen kende. Het werd in het eerst bedrijf een nogal tamme vertoning, waarbij OZC een optisch overwicht creëerde. In de afwerking faalden de geelhemden met enige regelmaat. En aangezien Den Ham veel mensen achter de bal hield en traag in de opbouw was, kwam het rustsignaal eigenlijk als een verlossing.

Na de rust sloegen de bezoekers meteen in de vijftigste minuut toe. Gerjan Blekkenhorst schoot een voorzet vanaf rechts hard en laag in, waarmee de betrouwbare OZC-sluitpost Magsino verrast werd. De elf Ommenaren zochten hierna massaal de aanval op. Toch kregen ze eerst geen echte mogelijkheden, dankzij het Hammer middenveld met uitblinkers Jorrit Slotman en Tommie Dam.

Echter, in de zeventigste minuut ging het toch mis… Nicky van Rijn ‘poortte’ de debuterende linksachter Pieter Elsinga. Zijn pass werd tot doelpunt gepromoveerd, door een geplaatste kopstoot van Redmar Roelofs achter Henri Nieuwenhuis.

Hierna ontspon zich eindelijk een echte wedstrijd, waarbij over en weer kansen vielen te noteren. In de 75ste minuut ging Michel Kamphuis tamelijk hard door op doelman Magsino, wat hem een gele kaart opleverde. Even daarna ontstond een onschuldig duw- en trekgeval tussen hem en Dennis ter Brug, dat bestraft werd met gele kaarten. Dit betekende einde oefening voor Michel Kamphuis.

Dat het in de laatste fase behoorlijk benauwd werd voor de gasten, behoeft geen nader betoog. Trainer Henk Mennegat poogde nog nieuw elan te brengen door onder andere Eelke Veurink en Gerben Mooibroek in te brengen. Toch bleef de score steken op 1-1.

Welke ploeg het meest tevreden was met de stand, blijft een vraag. Wel zal Den Ham weer eens moeten gaan winnen om wat beter te kunnen ademhalen. De komende weken zijn daarom voor het team van cruciaal belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.