vv marienberg begint 2012 met snertloop

Traditioneel verschijnen op de eerste zaterdag, 7 januari, van het nieuwe jaar enkele tientallen hardlopers aan de start voor de jaarlijkse snertloop. Allereerst was het de beurt voor de jeugdige lopers voor hun 1 kilometerloop. Na enkele minuten vol gas gingen deze lopers met een rood hoofd van inspanning over de streep. Bas van der Veen kon net Glenn Buitenhuis en Lars van der Veen voor blijven en ging als eerste over de streep.

Hierna schoot starter Jan Maat de deelnemers voor de vijf en tien kilometer weg. Bij aanmerkelijk betere weersomstandigheden dan eerder deze week, vertrokken de lopers richting de Beerzerhaar om of via de van Alewijkstraat (5km) of via de Beerzerhooiweg. (10 km) weer terug te keren op het Westerpark. Bij de vijf kilometer voor de heren was opnieuw Jeroen v/d Veen de snelste, hoewel hij deze keer wel een hete adem in zijn nek voelde, die van Niek Noeverman die slechts enkele seconden later de streep overkwam. Bij de dames was de prijs voor de tien kilometer voor Geke Tempelman die deze afstand in ruim 52 minuten aflegde. Wim Ramaker kon dit jaar opnieuw de tien kilometer op zijn naam schrijven. Hij bleef Eric Huibers en Richard Buitenhuis ruim voor. Bij een tijd van 40 minuten en 10 seconden passeerde hij de eindstreep.

Nadat de snert naar binnen was gewerkt, vond de nieuwjaarsreceptie plaats. Met een terugblik op 2011 en vooruitblik op het nieuwe jaar stelde voorzitter Wim Hutten dat er veel is gebeurd waar we als vereniging trots op kunnen zijn. We kunnen als voetbalvereniging gaan genieten van een mooi vernieuwd sportpark met een prachtige accommodatie die inmiddels bijna gereed is. Ook wethouder K. Scheele van de gemeente Ommen, complimenteerde via de voorzitter het bestuur en leden met dit prachtig vernieuwde onderkomen. Hij was na een rondleiding voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, zienderogen onder de indruk van het behaalde resultaat.

Na de speech mocht de voorzitter enkele jubilarissen huldigen. Luuk Bouwhuis was 25 jaar lid van de club en de heren Harm ter Bekke, Jan Flim, Jan Hierink, Geert Lennips en Herman Maathuis horen al 40 jaar als lid bij de roodzwarten. Harm ter Bekke kon nog even blijven staan, want hij is evenals Luuk Hofsink, Ali Prins-Meijer en Henk Schiphof voorgedragen en nu benoemd tot lid van verdienste bij de VV Mariënberg. Nadat deze leden in het zonnetje waren gezet kregen ze een luid applaus van de aanwezige leden. Hierna was het tijd om in een gezellig volle kantine te proosten op het nieuwe jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.