vrijwilligers onmisbaar in onze samenleving

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Landstede Welzijn, wordt per 1 januari 2012 gerund door enkele medewerkers van Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen. Eind 2011 heeft coördinator Alie Buit op de raadsvergadering van de Gemeente Dalfsen een dringende oproep gedaan om niet te bezuinigen op dit Steunpunt. Met positief resultaat: het Steunpunt zal voortgezet worden in Dalfsen en uitgebreid worden naar Nieuwleusen. De coördinator Alie Buit en medewerkers Cor van de Scheer en Tineke Langbroek zijn enthousiast van start gegaan.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk ziet vrijwillige inzet als onmisbaar onderdeel van de samenleving. Vrijwillige inzet brengt mensen bij elkaar en draagt bovendien bij aan het ontwikkelen van de mens. Door vrijwillige inzet nemen burgers, organisaties, bedrijven en overheden verantwoordelijkheid voor hun omgeving. En zonder vrijwilligers kunnen we niet, zo laat Steunpunt Vrijwilligerswerk weten.

Het Steunpunt wil mensen helpen passend vrijwilligerswerk te vinden en wil tevens het vrijwilligerswerk promoten en aantrekkelijk maken. Ook zal de organisatie zich richten op maatschappelijke stages.

Dit jaar zal het Steunpunt een grote vrijwilligersactie organiseren in het kader van NL Doet. Deze actie zal plaatsvinden op 16 en 17 maart 2012 en wordt gesponsord door het Oranje Fonds. De volgende maand zul je hier meer over lezen in de plaatselijke kranten.

In Dalfsen bevindt het Steunpunt Vrijwilligerswerk zich in het Beatrixgebouw aan de Ruitenborghstraat 56. Ze zijn geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Het telefoonnummer tijdens deze openingstijden is: 088 – 8508803.

In Nieuwleusen is het Steunpunt Vrijwilligerswerk in de Olmen aan de Oosterveen 21. Hier zijn ze geopend op donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Tevens is Steunpunt Vrijwilligerswerk te bereiken via de website www.vrijwilligerswerkdalfsen.nl en via het e-mailadres tlangbroek@landstede.nl. Op de website kun je aanmeldingsformulieren vinden voor vrijwilligerswerk of voor het vinden van vrijwilligers voor een bedrijf of organisatie. Hiervoor kun je tevens bellen of mailen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.