Home / archiefcentraal / voorlichtingavond over bevallen

voorlichtingavond over bevallen

De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en VVT.

Verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg zullen voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, tweedelijns verloskundige, gynaecoloog en lactatiekundige: verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunnen de aanwezigen aan de hand van een DVD een kijkje nemen in een kraamsuite, een huiselijk ingerichte verloskamer. Ervaringsdeskundigen en medewerkers maken de kijkers deelgenoot van hun ervaringen.

Vrouwen bevallen het liefst in een eigen vertrouwde omgeving. Gelukkig kan dat ook vaak. Sommige vrouwen moeten vanwege een medische indicatie echter in het ziekenhuis bevallen, of op advies van de verloskundige. Het kan ook zijn dat de zwangere vrouw er zelf voor kiest in het ziekenhuis te bevallen. Wie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis gaat bevallen mag erop rekenen, dat er een gekwalificeerd en toegewijd team klaarstaat voor moeder en baby. Het ziekenhuis is een door WHO en Unicef erkend Baby Friendly Hospital op het gebied van borstvoeding en is in het bezit van maar liefst drie smiley’s voor de zorgonderneming Vrouw & Kind – een kwaliteitskeurmerk van de Vereniging Kind en Ziekenhuis. Ook is epidurale pijnbestrijding tijdens de bevalling op elk gewenst moment mogelijk.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 tot 11.30 uur, telefoon 0523-276374 of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl . De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.