Home / archiefcentraal / voorlichting over betrokken omgeving

voorlichting over betrokken omgeving

Psychische problemen hebben niet alleen invloed op de persoon zelf maar ook op de naaste omgeving, zoals ouders, kinderen, de partner of broers en zussen. Leven met iemand met een depressie, borderline, autisme of dementie trekt een zware wissel op het eigen leven. Het valt niet mee om de balans te bewaren tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Als naastbetrokkene kun je een steuntje in de rug goed gebruiken. Maar waar vind je die steun?

Op deze avonden gaat een preventiewerker van Dimence in op de volgende onderwerpen: Waar loop je als naastbetrokkene tegenaan? Hoe zorg je ervoor dat je zelf overeind blijft? Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor jou als naaste? Wat is de inhoud van de korte cursus Betrokken omgeving? Er is voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

In Dalfsen vindt de voorlichting plaats op 20 februari in De Trefkoele aan de Ruigedoornstraat 108. In Ommen wordt de avond georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek Ommen. Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 23 februari in de Bibliotheek. De voorlichtingen starten om 19.30 uur.

Voor aanmeldingen of meer informatie: Cursuscentrum, afdeling Preventie van Dimence 038-4269522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.