vijftig jaar een in geest en streven

Het Christelijk Gemengd Koor Eén in Geest en Streven bestaat dit jaar alweer vijftig jaar. Het koor uit Balkbrug werd opgericht op 25 april 1962. Het was toen een voortzetting van de koren Soli Deo Gloria en Looft Den Heer.

Vanaf het begin verleend het koor medewerking aan kerkdiensten en het zingen in verzorgingshuizen. Daarnaast nemen ze regelmatig deel aan afdelingsconcerten, georganiseerd door de Stichting Koormanifestaties Overijssel. Ook zingen ze op concerten van de Koninklijke Christelijke Zangersbond tijdens de zangersdagen. Ze worden dus veel gehoord!

Het koor heeft 36 leden en staat onder leiding van dirigent Fred van Dijk. Een jaarlijks hoogtepunt was altijd het ‘eigen’ concert. Helaas werd dit op financieel gebied onmogelijk en is het daarom opgeheven.

In dit jubileumjaar houdt het koor in samenwerking met toneelvereniging DITO een zang- en toneelavond voor donateurs. Deze avond wordt gehouden op 14 februari in MFC Het Trefpunt in Balkbrug. De aanvang is 19.30 uur en ook niet-donateurs zijn van harte welkom. Volgens de leden van het koor wordt het een gezellig dagje uit met een diner als afsluiting. De jubileumviering zal worden afgesloten met een reünie met oud-leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.