vierde editie brug tot brugloop beerzerveld

De organisatie is in handen van Handelsvereniging Marienberg/Beerzerveld met ondersteuning van M&M Run Events, is klaar voor vierde Brug tot Brugloop op zaterdag 4 februari. Het sportieve onderdeel van het Winterfeest in Beerzerveld lijkt een ijskoude editie tegemoet te gaan. Prima loopweer voor heel snelle tijden.

Op 4 februari om 15.00 uur start de schooljeugd voor de afstand over 1 kilometer. De scholen in Marienberg en Beerzerveld zijn door de organisatie bezocht en de schooljeugd heeft zich al in kunnen schrijven. De winnaars op deze jeugdafstand maken kans op prachtige bekers. Na het ‘geweld’ van deze jeugdige atleten zal om 16.00 uur het startschot klinken voor de 3, 6 en 9 km. Deze 3 afstanden starten gezamenlijk.

Het recht toe – recht an-parcours loopt van de brug in Marienberg aan de westzijde van het kanaal naar de Brug in Beerzerveld. Het kanaal is de rode draad en met een passage door het kanaaldorp Beerzerveld keren de deelnemers aan de oostzijde terug naar de finish/doorkomst. Voorgaande jaren was de BtB loop goed voor ruim 300 deelnemers.

Omdat koning winter op de loer ligt, gokt de organisatie op wat extra deelname van de plaatselijke voetbalvereniging vv Marienberg. De BtB loop kan bij het mogelijk afkeuren van de voetbalvelden, dan dienen als een alternatieve training voor de voetballers die anders toch ‘droog’ staan.

De organisatie verwacht dan het deelnemersaantal van voorgaande editie zeker te kunnen evenaren. Het parcoursrecord op de hoofdafstand van 9 km ( 3 ronden ) stamt uit 200en is met 29.16 min nog steeds in handen van de Duitser Matthias Strotman.

Bij de dames kwam de Keniaanse Masila Ndunge in 2010 naar Beerzerveld en vestigde met 32.33 het parcoursrecord voor de dames. Maar het gaat de organisatie niet alleen om de snelle tijden, er is juist aandacht voor de recreantengroep.

Het grootste deelnemersaantal zal zoals gebruikelijk starten voor tweemaal een retourtje Marienberg – Beerzerveld. Voor de 6 en 9 km wedstrijd zijn geldprijzen beschikbaar. De 3 km wordt gezien als recreatieve afstand, maar deelnemers tot en met 15 jaar maken kans op deze afstand kans op prachtige bekers. Meer informatie op www.mmrun-events.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.