Home / archiefcentraal / vier het leven

vier het leven

Op donderdag 2 februari is het tien jaar geleden dat het Oranje Fonds werd opgericht als het nationaal huwelijksgeschenk voor Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Speciaal hiervoor zendt RTL 4 op deze dag de documentaire ‘Het Oranje Fonds, De Prins en De Prinses’ uit. Vier het Leven is 1 van de projecten van het Oranje Fonds die hierin wordt uitgelicht.

Ook worden de beschermheer en beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prins en de prinses, gevolgd bij hun bezoeken aan deze projecten. Tijdens een van deze bezoeken wordt het prinselijk paar geïnterviewd door RTL 4-presentatrice Linda de Mol over hun betrokkenheid bij het Oranje Fonds.

Vier het Leven startte ruim 5 jaar geleden vanuit Huizen met de organisatie van sociaal-culturele activiteiten voor ouderen die er niet meer zelfstandig op uit kunnen gaan. Het doel van de stichting is hiermee een bijdrage te leveren aan het beperken van sociaal isolement onder kwetsbare ouderen. De positieve aanpak van Vier het Leven is een succes.

Inmiddels nemen jaarlijks meer dan 250 ouderen uit Zwolle & Vechtdal deel aan de activiteiten van de stichting. De inzet van de vele vrijwilligers is hierbij onmisbaar. Dankzij de bijdrage van het Oranjefonds heeft Vier het Leven zich ontwikkeld tot een organisatie met een landelijk activiteiten aanbod.

Het Oranje Fonds heeft als doel de betrokkenheid in de samenleving te bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door de steun zijn mensen minder eenzaam, ontmoeten zij elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De documentaire ‘Het Oranje Fonds, De Prins en De Prinses’ is gemaakt door IDTV Docs. Uitzending: RTL 4, donderdag 2 februari 2012, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.