Home / archiefcentraal / videom filmavond met dick bulten

videom filmavond met dick bulten

Dick Bulten is één van de vooraanstaande cineasten uit de omgeving. Ruim 40 jaar is hij in het bezit van een camera. Het begon met een super-8 camera, die hij gebruikte om familiegebeurtenissen vast te leggen. In 1985 werd de Nederlandse astronaut Wubbo Okkels gelanceerd in Amerika en daar was de filmer bij. Omdat de oude camera kuren kreeg, kocht Bulten een analoge camcorder.

Vanaf dat moment was filmen een grote hobby, die verder ontwikkeld moest worden. ,,Je ontwikkelt je eigen stijl, maar met inachtneming van een aantal vaste filmregels. Zonder statief moet je bijvoorbeeld nooit inzoomen. Een zoom is zo’n onnatuurlijke beweging, de ogen van een mens kunnen ook niet inzoomen.”

VIDEOM houdt 6 februari om 19.30 uur een avond met Dick Bulten, met als onderwerp film. Aan bod komen het gebruik van filters, lenzen, diafragma sluitertijden enzovoorts. De avond wordt gehouden in Oldenhaghen, ingang de Hoekstee. De entree is 5 euro inclusief koffie.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.