Home / archiefcentraal / uit het gemeentehuis beeldbepalende mens

uit het gemeentehuis beeldbepalende mens

Volgens de woordenboeken is beeldbepalend: “een landschappelijke waardering die wordt toegekend aan een ruimtelijk element dat door zijn voorkomen de landschappelijke kwaliteit, de specificiteit en de herkenbaarheid van zijn omgeving verhoogt”.

Dat kan van alles zijn. Een gebouw, een brug, een kunstwerk en veel natuurlijke elementen. Toch vind ik dat de definitie te kort schiet. Beeldbepalend zou ook van toepassing moeten zijn op mensen. Niet zo zeer hoe ze er uit zien, maar vooral hoe ze zijn. Afgelopen woensdagavond moest ik daar extra aan denken. In de Carrousel werd de eerste Ommer Sportverkiezing gehouden.

Na een aanmeldingsperiode bepaalde een vakkundige jury welke sporters genomineerd werden voor talent van het jaar, de pluim van het jaar, de sportman, sportvrouw en de sportploeg van 2011. Iedereen in Ommen en daar buiten mocht stemmen en zo werden de winnaars bepaald.

Over deze uitslag wil ik het nu niet hebben, maar wel over al die fantastische sporters die zo beeldbepalend zijn voor Ommen. Harde werkers die meestal in hun vrije tijd alles op zij zetten voor hun sport. Daarbij gesteund door familie, vrienden en de vrijwilligers van hun club. Een groep mensen die al helemaal onzichtbaar is. Als je dan al die prachtige resultaten ziet, kun je met trots vaststellen dat zij gewoon beeldbepalend zijn voor de inzet van veel Ommenaren.

Aan de definitie van beeldbepalend zou ik het volgende willen toevoegen: “een een persoon die door zijn of haar inzet de sociale kwaliteit, de specificiteit en de herkenbaarheid van zijn omgeving verhoogt”.

Ilona Lagas

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.