twitter voor ouderen

Skype, Twitter, Facebook, Hyves… Het zijn allemaal begrippen van deze tijd. Om 55+’ers kennis te laten maken met deze communicatiemiddelen, zijn er cursussen Socal Media te volgen in Dalfsen. Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen biedt cursussen aan op het gebied van Skype, Twitter, Facebook en Hyves. Het is voor hen van belang om te weten hoe groot de belangstelling voor de cursussen is.

Skype is een geschikt communicatiemiddel voor mensen die kinderen en familie buiten de stad of in het buitenland hebben wonen. Via een webcam kun je elkaar zien en met elkaar spreken. Het is een voordelige manier van communiceren, want wanneer je een internetverbinding hebt zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Tijdens de cursus leer je hoe je Skype kunt installeren en hoe je een account aanmaakt. Vervolgens worden er contactpersonen toegevoegd, worden beeld en geluid ingesteld en vindt er een gesprek plaats. Mensen die een laptop hebben met webcam kunnen deze meenemen naar de cursus, zodat alles direct op de laptop geïnstalleerd kan worden. Indien dit niet het geval is moet men thuis beschikken over een webcam.

Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Twitteren betekent kwetteren. Gebruikers geven elkaar antwoord op basisvragen zoals ‘Wat ben je aan het doen?’ en ‘Wat gebeurt er?’.

Tijdens de cursus Twitter leer je om een account aan te maken en berichten te plaatsen en te beantwoorden. Ook leer je hoe je andere twitteraars kunt zoeken en volgen. Twitteren kan op de computer en op een mobiele telefoon met internet.

Verder biedt Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen bij voldoende belangstelling een cursus Facebook en Hyves aan. Dit zijn gratis online netwerken, die speciaal zijn ontwikkeld om gebruikers op een eenvoudige manier contact te laten onderhouden met vrienden en kennissen. Maar het wordt tevens gebruikt om nieuwe mensen te leren kennen.

De cursussen Facebook, Hyves en Twitter zullen bestaan uit één of twee lessen van twee uur. Skype zal iets meer lessen bevatten, afhankelijk van de tijd waarin men het onder de knie heeft. De cursussen worden gegeven in groepjes van vier personen. Ze vinden plaats in Dalfsen, aan Pleijendal 89 en in Nieuwleusen in de Olmen aan de Oosterveen 21. De kosten bedragen tien euro per les van twee uur.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, Pleijendal 89, 7721 DW Dalfsen, telefoonnummer: 0529-434570.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.