Home / archiefcentraal / turnster esmee westrik grijpt goud

turnster esmee westrik grijpt goud

. De instappers, de jongsten van de turnsters, pakten meteen bij het eerste toestel de leiding.

Vooral Esmee Westrik had haar dag, door op de balk zeer goed te turnen en op brug de hoogste score neer te zetten mocht Esmee het podium betreden. Esmee won goud. Ook Nina van der Hoorn turnde prima, maar liet op brug kostbare punten liggen en moest genoegen nemen met een derde plaats. Isa Runhart werd vierde, Djuna Wesseler zevende, Tamara Kok elfde en Marit Klein twaalfde.

Bij de pupillen 1 werd Lise Laman derde door een uitstekende vloeroefening. Nicole Vink werd achtste en Luna Sterken negende, Sterre Bartels 14e en Lynsey Mijnheer 19e.

De onderbouw was goed op dreef deze dag en wist dat voort te zetten bij de pupillen 2. Hier was het Kim van Ringen die van zich liet horen. Kim die de vorige wedstrijd al een derde plaats turnde, wist dit te verbeteren en behaalde een zilveren plak. Judith Nijzink werd zesde, Indy van der Kolk 16e en debutant Anouk Bredewold 21e.

De jeugd had het deze wedstrijd een stuk moeilijker. Er werd door de jury streng opgetreden. Als beste kwam Iris Mantel voor de dag met een 14e plaats. Naomi Slager werd 17e. De andere turnsters moesten genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Bij de junioren was Erica Boersma uitgevallen door een blessure tijdens de training op vrijdag. Amber Pannen was ook niet aanwezig vanwege een blessure. Daardoor moest Marije Vasse het helemaal alleen opknappen voor GVN, maar dat heeft Marije goed gedaan: ze wist een derde plek te bemachtigen.

De senioren zaten duidelijk niet in de wedstrijd. Nina Huzen moest na een val op de vloer naar het ziekenhuis, maar dit bleek gelukkig mee te vallen en de het bleef bij een kneuzing. Dit was toch deels van invloed op de andere turnsters. De dames hebben deze dag duidelijk teveel steken laten vallen en het resultaat was dan ook niet geweldig. De beste was Jasmijn Borger met een zesde plaats.

De volgende wedstrijd is op 11 februari in Ens voor de vijfde divisie.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.