Home / archiefcentraal / thema avond ongewenste kinderloosheid

thema avond ongewenste kinderloosheid

Stichting Ambulante Fiom Zwolle houdt in samenwerking met Freya een thema-avond ongewenste kinderloosheid over ‘Omgaan met je omgeving’. Deze thema-avond vindt plaats op woensdag 25 januari op het bureau van Fiom. De avond maakt deel uit van een reeks van drie thema-avonden, waarin verschillende onderwerpen op het gebied van ongewenste kinderloosheid besproken worden.

De avond begint met een inleiding op het thema door Hannette Webbink, gespecialiseerd maatschappelijk werker van de Fiom. Hierna kunnen deelnemers napraten over het thema onder leiding van de spreker.

Na deze avonden volgen er nog twee thema-avonden over ongewenste kinderloosheid. Op 15 februari staan ‘Relatie, seksualiteit en intimiteit’ centraal. Wat verandert er op dit vlak als je definitief weet dat er geen kinderen komen? Op 7 maart is het thema ‘Verlies van de droom die betekenis gaf aan je toekomst’. Dit gaat over de rouwverwerking rondom de ongewenste kinderloosheid.

De avonden zijn bedoeld voor mensen die ongewenst kinderloos zijn en niet (meer) deelnemen aan een medisch behandeltraject. Het doel van de avonden is het bespreekbaar maken van psychosociale aspecten die te maken hebben met ongewenste kinderloosheid, onder andere door lotgenotencontact.

Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Fiom Zwolle via zwolle@fiom.nl of telefoonnummer 088 – 126 49 30. De thema-avonden worden gehouden op het bureau van de Fiom aan de Emmastraat 11 in Zwolle. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur en worden om 22.00 uur afgesloten. Kosten voor deelname bedragen 7,50 euro per persoon per avond.

De Fiom is gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening. De levensvragen waarbij de Fiom ondersteuning biedt, hebben te maken met (on)bedoelde zwangerschap, tienerouderschap, zwangerschapsverlies, ongewenste kinderloosheid, afstand doen van een kind, afgestaan/geadopteerd zijn en (inter)nationale zoekacties naar familieleden. De Fiom is een landelijke organisatie met negen regionale bureaus, verspreid over het land.

Freya is een patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Freya helpt bij het hanteren van de situatie. Daartoe verstrekken zij informatie over alle mogelijke onderwerpen die met vruchtbaarheidsproblematiek te maken hebben.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.