Home / archiefcentraal / t geet wear loos

t geet wear loos

eekend de eerste succesvolle Jazzerieje gehouden, waarbij Merel Moelker glansrijk won met haar vertolking van Stekkelhoarig.

De voorronden vinden plaats op dinsdagavond 6 en woensdagavond 7 maart op twee nog nader te bepalen locaties in Overijssel. Deelnemers zingen een liedje naar eigen keuze in een taal naar keuze. Voor de begeleiding is een combo bestaande uit jazz studenten van het ArtEZ Conservatorium beschikbaar. Een deskundige jury let op stem, jazzy feel, swing en podiumpresentatie en nomineert de deelnemers voor de uiteindelijke finale.

Na de voorronden worden er koppels gevormd van tekstschrijvers, componisten en de vocalisten die aan de finale meedoen om samen nieuwe liedjes tot stand te brengen. Deze liedjes worden uiteindelijk ingestudeerd met een jazzcombo van het ArtEZ Conservatorium. Naar behoefte kan de taalconsulent van TwentseWelle adviseren op het gebied van uitspraak van de streektaal.

De finale wordt gehouden op zaterdag 26 mei 2012, als onderdeel van het International Jazz Festival Enschede. Hoofdprijs is een mooie trofee en 1500 euro. Aanmelden kan vóór 5 februari via p.westers@hetnet.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.