spijkerschrift harten jagen

Gezien het zachte voorjaarweer is het niet verwonderlijk dat Cupido aan het ontwaken is. En hij heeft een pijltje geschoten. Recht in het hart van een meisje. Dat was mij al enige tijd duidelijk. Zijn naam, die met enige regelmaat valt, haar ogen die oplichten als ze een over hem vertelt.

‘Hij’ is nieuw op school en in het dorp. Er rijzen bij haar vele vragen. Want weet hij wel waar het overblijflokaal is, en hoe de weg naar zijn huis loopt? Ik heb zelfs, namens haar, de school moeten bellen. Vanwege haar ongerustheid of hij wel wist dat hij moest overblijven. Ik geloof dat het verliefde hartje in kwestie zelfs ook al stiekem heeft gepolst waar hij woont. Voor het geval hij de weg kwijt raakt. Van stalken is nog geen sprake, nog niet.

Het is haar eerste verliefdheid. Tussen de middag heb ik het haar gevraagd en met een roze hoofd werden mijn vermoedens bevestigd. Trots is mijn meisje. Haar eerste kalverliefde. Misschien is koolmeesjes-liefde een betere verwoording, aangezien alles bij die leeftijd zo snel vervlogen is. Iedere dag komt ze thuis met nieuwe verhalen. De ene dag vertelt ze dat hij alleen maar naar haar lacht. De andere dag was maakte hij een grapje over haar fiets. De kleur van zijn oma’s jas is bij mij bekend en ook hoe zijn lunch eruit ziet. Tot over haar oren!

Of ze al verkering hebben? Liever gezegd; gaan ze al? Nee. Daar wordt met geen woord over gesproken. Dat is ook een beetje lastig, want ze spreken met handen en voeten. Zijn Nederlands is nog zeer beperkt, maar dat geeft niet. Liefde blijkt grenzeloos en ze verstaan elkaar met een half woord. Of het wederzijds is, is daarom moeilijk te zeggen. Ik geloof niet dat het ertoe doet. Zij is verliefd, dat is waar het omgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.