sophie nijman wint derde holland cup

Sophie Nijman uit Heino is winnares van de Holland Cup op de 1000 meter bij de dames. Het toernooi vond zondag 15 januari plaats in Assen. De iSkate-rijdster was de beste met een tijd van 1.20,60 minuten. Lotte van Beek zit met trainingsgroep Liga in Salt Lake City, waardoor Sophie ook de leiding overnam in het klassement van de Holland Cup op de 1000 meter. Zaterdag 14 januari bereikte Sophie al een tweede plek op de 500 meter met 40,52 seconden.

B-pupil Sjoerd Plat heeft zich fraai gekwalificeerd en inmiddels aangemeld voor het officieuze pupillen-NK. Dit Nederlands Pupillen Toernooi, voor pupillen C t/m A, wordt op 28 januari gehouden op de Kardingebaan in Groningen.

Bij een pupillenwedstrijd in Deventer zijn er weer heel wat persoonlijke records gesneuveld. Door 25 schaatsers die ieder twee afstanden reden, werden er maar liefst 26 records gereden. D-pupillen Owen Kogelman, Gijs Roessink en Luc Westemeijer debuteerden voor Stokvisdennen op de 100 meter. Zij reden die in respectievelijk 20.04, 17.69 en 16.99 seconden. Luc doet daarmee goede zaken, want hij mag met zijn tijd onder de 17 seconden bij een volgende wedstrijd meteen een 300 meter rijden. Ook B-pupil Patrick Schuman reed zijn eerste 100 meters en ging naar huis met een persoonlijk record van 13.61 seconden; ruim onder de 17-secondengrens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.