Home / archiefcentraal / roelofs wint groene twinkeling

roelofs wint groene twinkeling

Het bedrijf kreeg de prijs omdat het zich op een onderscheidende manier heeft ingezet voor biodiversiteit in Overijssel.

Naast Roelofs waren foodlabel Eerlijk & Heerlijk, Camping de Roos uit Ommen en de Vechtdalhoeve uit Ommen genomineerd voor de Groene Twinkeling. Met de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap heel goed samen gaan. De Groene Twinkeling is een wisselbokaal die ontworpen door kunstenaar Orsetti uit Deventer.

Roelofs

Roelofs wint de Groene Twinkeling doordat zij als eerste commerciële bedrijf in Nederland heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Tijdelijke Natuur en wel in het project Eeserwold in Steenwijk. Roelofs heeft bovendien op 13 december 2011 als eerste private partij de Greendeal Tijdelijke Natuur ondertekend. “Daarmee is Roelofs een zeer inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven”, aldus Piet Winterman, jurylid en directeur van Staatsbosbeheer. “Terreinen die bedoeld zijn voor woningbouw, infrastructuur of industrie liggen soms lange tijd braak. Door hier tijdelijke natuur tot ontwikkeling te laten komen, krijgen met name pionierssoorten de ruimte, produceren zaden, trekken insecten aan en bieden rust en voedsel voor bijvoorbeeld vogels en zoogdieren”.

Vitruvius

Onder grote belangstelling van de aanwezige gasten nam directeur Ringenier de Groene Twinkeling in ontvangst. De heer Ringenier gaf in zijn toespraak aan bijzonder trots te zijn op de prijs van de vier natuurorganisaties. “Al vier jaar investeren wij in duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze bedrijfsfilosofie is gebaseerd op de drie basisprincipes van de Griekse architect Vitruvius: gebruikswaarde, belevingswaarde en toekomstwaarde. Dat is de manier waarop wij werken in projecten en waarmee wij bijdragen aan een mooier Nederland. Heel graag samen met natuurorganisaties. Ik hoop dan ook dat strijd, vechten en wantrouwen verleden tijd zijn en dat we in de toekomst nog beter samenwerken.”

Biodiversiteit

Veel bedrijven zijn afhankelijk van biodiversiteit. Dit geldt voor de landbouw en de recreatiesector, maar ook voor het overige bedrijfsleven. Biodiversiteit is van belang voor de bodemvruchtbaarheid en de voedselproductie, maar biedt ook grondstoffen voor producten als medicijnen, bouwmaterialen, papier en brandstoffen. Daarnaast zorgt biodiversiteit voor een gezonde en evenwichtige leefomgeving en levert het inspirerende voorbeelden voor technologische ontwikkelingen. Het besef dat de bescherming van biodiversiteit deel uit moet maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt steeds breder gedeeld.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.