plant en diersoorten in het vechtdal

‘Welke plant- en diersoorten komen voor in ons Vechtdal en waarom juist daar?’ ‘Welk natuurbeheer is er nodig voor verschillende terreinen?’ Dit soort vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de cursus Natuurstudie en -beleving in Ommen. De cursus wordt gehouden door Natuur- en Milieuvereniging De Vechtstreek. Het vindt plaats op de maandagavonden 19 en 26 maart om 20.00 uur in het Natuur Informatie Centrum in de Besthmener Molen.

Op zaterdagochtend 12 mei is er om 9.00 uur een vervolg: een afsluitende veldexcursie waarin de theorie met levende voorbeelden uit de natuur van Vechtdal wordt aangetoond. Tijdens de excursie komt algemene basisinformatie aan bod, zoals het ontstaan en de geologie van het Vechtdal en de gebiedsgebonden planten, insecten, zoogdieren en vogels van het Vechtdal.

Hoewel de Vechtstreek met deze cursus vooral nieuwe leden wil werven voor de natuur- en veldstudie, zijn ook leden van harte welkom.

Opgeven kan via het contactformulier op de website www.natuurenmilieudevechtstreek.nl of via telefoonnummer 0529-452697. Voor leden bedragen de kosten 12 euro per persoon, voor niet-leden is dit 15 euro per persoon. Wil je gelijkertijd lid worden van de vereniging, dan bedragen de kosten twintig euro per persoon. Het maximum aantal deelnemers voor de cursus is 15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.