open dag praktijkschool de maat in ommen

De Maat is een Christelijke School voor Praktijkonderwijs. De doelgroep bestaat uit leerlingen die moeite hebben met leren, daardoor kunnen zij niet toegelaten worden tot het VMBO. De leerlingen komen via een indicatie terecht in het Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is in principe eindonderwijs. Dat betekent dat de meeste leerlingen na het verlaten van de school aan het werk gaan. Elk jaar stromen er ook een aantal leerlingen door naar een Regionaal Opleidingscentrum (ROC).

Praktijkschool De Maat biedt praktijkvakken, theorielessen en stages aan. Dit wordt aangeboden vanuit de thema’s: wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Kenmerkend aan het onderwijs is dat uitgegaan word van de mogelijkheden en interesses van de leerlingen. De leerlingen kunnen geen diploma halen, maar wel erkende certificaten, zoals: een lasdiploma, heftruckcertificaat, VCA-diploma, schoonmaakcertificaat, trekkerrijbewijs, certificaat winkelmedewerker, werken in de zorg, werken in de kinderopvang, werken in het groen enzovoort.

Tijdens de Open Dag op woensdag 8 februari 2012 ’s morgens van 09.00 uur tot 12.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur, kunnen belangstellenden het praktijkonderwijs in uitvoering zien. Bezoekers kunnen lessen bijwonen in nagenoeg alle vakgebieden. Praktijkonderwijs is leren door doen. Er is veel over te vertellen maar nog meer om te laten zien. Iedereen is van harte welkom op deze dag aan de Baron van Fridaghstraat 137 in Ommen, 0529-451062 of bekijk de site op www.demaatpro.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.