Home / archiefcentraal / op naar de finale van de first lego league

op naar de finale van de first lego league

Ze zijn er bijna klaar voor… Het wedstrijdteam Celewied gaat zaterdagochtend 28 januari een ware strijd aan in de Beneluxfinale van de First Lego League in Eindhoven. Het team bestaat uit dertien leerlingen van basisschool de Wieden en het Gymnasium Celeanum. Eind november hebben ze al laten zien dat ze de strijd aan kunnen, tijdens de regio finale op de campus van het Deltion College.

De finale vindt plaats op de Technische Universiteit in Eindhoven. Brainport regio Eindhoven is onlangs uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Dat is een mooie aanleiding om de 46 beste teams uit te nodigen voor de Beneluxfinale van de First Lego League.

Het wedstrijdteam Celewied heeft inmiddels flink geoefend om nóg beter voor de dag te kunnen komen. Dit gebeurde onder leiding van Windesheim-student Daniël van der Kolk.

Het team kan punten behalen voor vier verschillende wedstrijdonderdelen: een missie met legorobots, een presentatie over het thema ‘voedselveiligheid’, een beoordeling van de gemaakte robot en teamwork.

De regio finale van de First Lego League Zwolle was onderdeel van TechNet. Dit is een samenwerkingsverband tussen VMBO, MBO en technische bedrijven in de regio Zwolle. Het heeft als doel meer leerlingen te laten kiezen voor een loopbaan in de techniek. Spelenderwijs omgaan met robotica levert een belangrijke bijdrage aan deze doelstelling.

Het Benelux kampioenschap is zaterdag 28 januari gratis te bezoeken tussen 9.30 en 17.30 uur. Technet heeft een bus gesponsord, zodat ook supporters en ouders het team kunnen bijstaan in de strijd. De bus vertrekt om 7.30 uur vanaf de Zerboltstraat 1-2 in Zwolle.

Meer informatie over de First Lego League is te vinden op https://firstlegoleague.techniekpromotie.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.