Home / archiefcentraal / nieuwjaarswens kontrast

nieuwjaarswens kontrast

” Hoe vaak denken we niet alles op te kunnen lossen met medicijnen voor allerlei kwaaltjes, maar we vergeten, dat het beste medicijn niet te krijgen is bij de apotheek, maar bij jezelf: bewegen!

Kontrast Sport & Wellness in Dalfsen heeft in 2012 een missie: Meer mensen helpen om op eigen kracht fitter en gezonder te worden. Hiervoor gebruiken we ons eigen medicijn: voldoende beweging. Als uit onderzoek blijkt dat, alleen al door wat meer te gaan bewegen, je de kans aanzienlijk verkleint op het krijgen van meer dan 40 chronische aandoeningen als hoge bloeddruk, obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes, COPD, waarom zou je dan nog langer wachten? Om dit gezondheidseffect te bereiken is er een internationale beweegnorm vastgesteld, de schijf van 3. Deze houdt in: 5 dagen per week 30 minuten matig intensief bewegen, daarbinnen op 2 a 3 dagen 20 minuten intensief bewegen en op 2 dagen 8 tot 10 spierkrachtoefeningen.

Op de open dag op 14 januari nodigen we daarom iedereen uit om in Kontrast deel te nemen aan een persoonlijk beweegonderzoek, om daaruit samen met de uitkomsten van een aantal lichaamsmetingen en testjes te komen tot een goed beweegadvies voor 2012. Je bent van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom om eens rond te kijken, vrijblijvend deel te nemen aan de testjes, de gezellige Winterfair in ons centrum te bezoeken en om je goed voor te laten lichten over de vele mogelijkheden in ons multifunctionele sport- en wellnesscentrum. Een goed moment om een start te maken met misschien wel het beste voornemen van de afgelopen jaren, namelijk jezelf fit en gezond houden op eigen kracht! We wensen je een gezond 2012!”

Hanny Hilgenkamp

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.