nieuwjaarswens amnesty nieuwleusen

“Confucius, een chinese wijsgeer, zei: “Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken”. Licht brengen in het donker. We vinden het terug in ons christelijke kerstfeest, in divali van het hindoeïsme, chanoeka in het jodendom. Blijkbaar heeft men van oudsher begrepen dat we moeten blijven zoeken naar lichtpuntjes. En, misschien net zo belangrijk, naar lichtbrengers! Amnesty International heeft de uitspraak van Confucius gevisualiseerd in hun logo: de kaars, omwikkeld door prikkeldraad. Op veel plaatsen in de wereld snakken mensen naar licht in hun duistere omstandigheden: Onderdrukking door een repressieve overheid, monddood gemaakt en daardoor in de gevangenis beland, soms van huis en haard verdreven. De wens van Amnesty Nieuwleusen is dan ook voor 2012: Blijf stem geven voor hen die geen stem mogen hebben, zodat we kunnen zeggen, dat ergens op de wereld iemand in 2012 in het licht is gezet!’ aldus Amnesty International Werkgroep Nieuwleusen.