nieuwjaarsreceptie welzijn ouderen

Antoon Sibelt bracht de ruim 120 aanwezigen in de volle ontmoetingsruimte van SWOL in de Mozaïek enkele leuke momenten in herinnering, zoals de koninklijke onderscheidingen die twee SWOL-vrijwilligers ten deel viel, een 65-jarig huwelijk, het gezondheidsplein, de heropening van de Mozaïek 1e fase, de officiële opening van woonzorghuis Brugstede, de actieve vrijwilligersbijeenkomst en de afsluiting van 2011 met een concertbezoek aan André Rieu in het Gelredome.

Ten aanzien van de afwerking van de interne verbouwing met de eigen keuken werd nog aandacht gevraagd voor de lekkere, maar niet te accepteren kookluchten in diverse ruimten vanaf het kookeiland en het aanbrengen van een naambord de Mozaïek met logo bij de hoofdingang. Met de aanwezigen werd een aantal testjes uitgevoerd om te weten wie deelnam aan de tien Meer en Gezond Bewegen activiteiten van SWOL en hoe groot het internetgebruik en sociale media is van de aanwezigen om ook digitaal actief te blijven.

Als nieuwe voorziening is SWOL actief betrokken in de voorbereiding van het woonservicegebied kern Lemelerveld, waarin langer zelfstandig wonen en zelfredzaamheid uitgangspunt is van de gemeente. Het wegvallen van een aantal voorzieningen uit de AWBZ naar Wmo die weer doorgeschoven worden naar burger biedt wellicht ook kansen. Specifiek onderdeel daarin werd de mantelzorg genoemd en de rol die SWOL vervult als voorliggende voorziening op het Wmo-loket van de gemeente. Bereikbaarheid en laagdrempelig is de kracht van SWOL op vele terreinen, met name voor de senioren.

Met de vele andere organisaties en partners worden ook in 2012 diverse themabijeenkomsten georganiseerd. SWOL laat een onderzoek doen naar de toekomst van haar organisatie als welzijnsorganisatie over de komende vijf jaar. Wethouder Klaas Agricola had veel waardering voor de inzet van SWOL in Lemelerveld. Er gebeurt heel veel door SWOL waar de gemeente blij mee is. SWOL vervult een belangrijke rol in zijn boodschap ‘omzien naar de ander’.

Op humoristische wijze werd een door Riky Hesse geschreven tweespraak door Marie Veltjen en Wim Baarslag van het seniorentoneel op de korrel genomen. Ook vroeg men bij de herinrichting van het Kroonplein om een echt plein te realiseren in plaats van er een grote parkeerplaats van te maken. Het vervallen van een afslag van de N348, de kilometerbeperking, de onzinnige drempels en bussluizen als obstakel midden op de weg in het dorp en de Lemelerveldseweg kregen een dikke onvoldoende.

Uiteraard werd gretig gebruik gemaakt van de oliebollen van de warme bakker en hapjes van de supermarkt en werd onder het genot van een drankje een toost uitgebracht op een actief, meer en gezond bewegen jaar. Met enkele inspirerende woorden teruggezien worden op een geslaagde receptie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.