nieuwjaarsbijeenkomst kunst om dalfsen

Kunst om Dalfsen heeft woensdag 11 januari een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden in het Kunstpunt in Dalfsen. Tijdens deze bijeenkomst heeft wethouder Maurits von Martels de winnaar van de woordzoeker bekend gemaakt, die eerder in Vechtdal Centraal was verschenen. Jan Linthorst is de enige echte winnaar van deze woordzoeker.

Verder liet Von Martels zijn waardering blijken voor de activiteiten van Kunst om Dalfsen. Hij liet weten dat de gemeente geheel achter de plannen van de organisatie staat en hij wil de samenwerking tussen de verschillende organisaties, zoals St. Westermolen, St. Synagoge en de Historische Kring, bevorderen. Bovendien hoopt hij met de plannen voor de chigoreifabriek de samenwerking verder uit te bouwen.

Ook Wim Flapper, voorzitter van Kunst om Dalfsen, heeft een veelzeggende toespraak gehouden. Hierin sprak hij onder andere over de toekomst van de Synagoge. Het plan om deze samen met de Historische Kring te verwerven kon helaas niet doorgaan, waardoor de expositie- en werkruimte nu op korte termijn komt te vervallen. Kunst om Dalfsen is van plan om vanaf de meivakantie te gaan exposeren in de voormalige Synagoge. De bedoeling is om daar vijf keer per jaar, in de vakantieperioden, een expositie in te richten. Hierover is overeenstemming bereikt met het bestuur van de Synagoge. De werkgroep Galerie is momenteel bezig met de voorbereidingen.

Verder liet Wim Flapper zich uit over het programma van Kunst om Dalfsen voor komend jaar. De werkgroep Kunstweekend is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het kunst- en cultuurweekend in mei, Kunst te Kijk in het najaar en Kunst voor Kids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.