Home / archiefcentraal / nationale voorleesdagen

nationale voorleesdagen

Voorlezen aan deze kinderen is erg belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Zo worden kleintjes grote lezers.

Elk jaar wordt een prentenboek voor deze leeftijdscategorie gekozen tot prentenboek van het jaar. Voor 2012 is dat Mama kwijt getekend en geschreven door Chris Haughton. Mama kwijt gaat over een schattig klein uiltje dat al slapend uit zijn nest gevallen is en zijn mama kwijt is. Eekhoorn zal hem wel even helpen maar dan moet kleine Uil wel de goede aanwijzingen geven. Het boek is door een jury bestaande uit jeugdbibliothecarissen gekozen uit tien genomineerde prentenboeken. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen en de uitverkoren prentenboeken is te vinden op de website www.nationalevoorleesdagen.nl

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 18 tot 28 januari en ook in de weken daarna heeft de bibliotheek een speciale actie voor ouders die hun kind tussen nul en zes jaar als lid in laten schrijven bij de bibliotheek. Zij kunnen voor zichzelf een jaarabonnement nemen voor de helft van de normale prijs. Door het speciale formulier, dat gedownload kan worden van de website en te krijgen is bij de klantenbalie van de plaatselijke bibliotheek, in te vullen kan men zich hiervoor aanmelden.

Ook ouders die al een kind in die leeftijd ingeschreven hebben bij de bibliotheek maar zelf nog geen lid zijn, kunnen van de regeling gebruik maken. Voor de nieuw ingeschreven kinderen van nul tot zes jaar is er ook nog een kleine verrassing. Bovendien maken ze kans op een exemplaar van het boek Mama kwijt dat onder alle kinderen die in die periode de bibliotheek bezoeken en de speciale bon daarvoor invullen, wordt verloot. De actie loopt tot 1 maart 2012.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.