Home / archiefcentraal / michael gorel exposeert in dialysecentrum

michael gorel exposeert in dialysecentrum

Michael Gorel exposeert tot en met dinsdag 20 maart zijn schilderen in het Dialysecentrum van de Saxenburgh Groep in Hardenberg. Om de cliënten die in het centrum komen een warme, huiselijke omgeving te bieden tijdens het dialyseren, zijn in de hal, de dialysehuiskamer, de spreekkamers en het kantoorgedeelte kleurrijke schilderijen opgehangen waardoor een bijzondere, natuurlijke sfeer is gecreëerd. De kleurige werken kennen een gevarieerd thema van boten, vogels en bloemen. Daarnaast maakt Gorel ook veel abstracte schilderijen.

Gorel begon al op tienjarige leeftijd met schilderen. Hij heeft les gehad van het kunstenaarsechtpaar Janny en Berry Brugman. In 1964 vertrok hij naar Australië waar hij begon met het schilderen van winterlandschappen.

Na de periode in Australië vestigde Gorel zich in Almelo met een drukke praktijk als osteopaat met als specialisatie remedial massage, manueel therapie en chiropractie. Het schilderen kwam toen op een laag pitje te staan.

Na zijn pensionering kwam weer meer tijd beschikbaar voor het schilderen. Regelmatig exposeert hij met werk in de regio. Momenteel dus in het DialyseCentrum Hardenberg.

Wie interesse heeft is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op dinsdag of donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.