Home / archiefcentraal / met een longziekte sta je niet alleen

met een longziekte sta je niet alleen

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Elke maand vindt een ontmoeting plaats bij Longpunt Hardenberg, georganiseerd door het Astma Fonds.

Op dinsdag 10 januari gaat fysiotherapeut van Hoffen dieper in op het belang van bewegen voor patiënten met chronische longaandoeningen. Aansluitend is er alle ruimte voor vragen en discussie. Longpunt vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur in De Heemse, Blanckvoortallee 2 te Hardenberg.

Lokale samenwerking

Op 13 september 2011 werd in Hardenberg het eerste Longpunt in Overijssel geopend. Het Astma Fonds heeft tot nu toe 17 Longpunten geopend en wil in 2012 nog 11 Longpunten openen. Vrijwilligers van het Astma Fonds werken lokaal samenwerken met patiënten en zorgverleners. In Hardenberg wordt samengewerkt met de Saxenburgh Groep, Carinova, Zorggroep Charisch Hardenberg en het Heemse.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Van harte welkom

Iedereen kan, volgens de stichting, gratis deelnemen aan Longpunt. Aanmelden via longpunthardenberg@astmafonds.nl of (0523) 615773 Jannie ten Hertog, secretariaat Longpunt Hardenberg. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

In het seizoen 2012 is Longpunt elke tweede dinsdag van de maand: 10 januari, 14 februari, 13 maart, 10 april en 8 mei. Locatie: Het Heemse, Blanckvoortallee 2 Hardenberg van 14.00 -16.00 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.