marienberg wint eerste duel op eigen kunstgras

Het had wat voeten in de aarde, maar het eerste elftal van V.V. Mariënberg kon dinsdag 17 januari voor het eerst oefenen op het splinternieuwe kunstgrasveld van sportpark Het Westerpark in Mariënberg. Sparringpartner was Bruchterveld, die onder leiding van Gerrit Cramer momenteel de vierde plek bezet houdt in de vierde klasse.

Hennie Haverkort had te maken met enkele veranderingen in het elftal van Mariënberg, aangezien er een aantal basisspelers op het zonnige Curaçao zat en er een paar wintersportliefhebbers in Zwitserland verbleven. Desondanks kon de oefenmeester uit Slagharen een respectabel elftal op de been brengen.

Echter waren de beste kansen in de eerste helft voor Bruchterveld. Tweemaal werd de staander geraakt. De poging van Roelof Richterink had een mooier lot verdiend, maar spatte uiteen op de paal, achter de kansloze Albert Peters die Jelle Brinks verving in het doel. Kort voor de rust wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Roy Doek gaat de boeken in als de eerste (senior) speler die scoorde op het kunstgrasveld van V.V. Mariënberg. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0.

Na de thee verdubbelde Mariënberg de score via een strafschop die door Ruud Buitenhuis werd ingeschoten, onder de graaiende handen van Wouter Huisjes. Zo kwam de stand op 2-0 en dit werd tevens de eindstand.

Thijs Altena, de jonge keeper van het derde elftal, maakte na de rust zijn debuut in het vlaggenschip en kon terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Hij zal naar verwachting volgend seizoen deel gaan uitmaken van de eerste selectie.

Komende zaterdag oefent Mariënberg tegen Voorwaarts, opnieuw op eigen sportpark Het Westerpark. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. De hervatting van de competitie staat gepland op 11 februari, dan is SVI uit Zwolle-Zuid de tegenstander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.