marienberg verliest voetbalkwiz kansloos

Door Alfred Dorgelo

Hij won het ‘Petje op, Petje af’ spelletje die voorafgaand aan de voetbalkwiz werd georganiseerd. Uit handen van RTV-Oost presentator Bert van Losser kreeg hij een voetbaltas met allerlei leuke spullen. Voetbalvereniging Mariënberg was op haar eigen sportpark ‘Het Westerpark’ gastheer voor de uitdagers van de Vroomshoopse Boys. Twintig clubs strijden om een plek in de grote finale die vrijdag 8 juni 2012 live zal worden uitgezonden op TV Oost.

Namens de roodzwarten kwamen A1-junior Frank Pullen, eerste elftal speler Theo de Lange en penningmeester Arjan Bolks in actie tegen Jacco, Maarten en Reinier van onze vrienden uit Vroomshoop. De vragen die meestal aan de hand van TV-beelden werden gesteld waren behoorlijk pittig. Geen dertien in een dozijn vragen maar de kennis moest soms van ver komen. Snel antwoorden was het devies en daar waren de Vroomshopers heer en meester in.

Frank Pullen ging cresendo in de eerste ronde, hij leek op winst af te stevenen maar moest met 5-4 toch het onderspit delven tegen Jacco. Theo kon het niet bolwerken tegen Maarten (2-6 verlies) en Mariënberg ging de rust in met een 6-0 achterstand. Enige druk kwam er al te staan op penningmeester/1e elftal speler Arjan Bolks. Echter was zijn tegenstander Reinier een wandelende voetbal-encyclopedie en maaide hij de overwinning weg voor de thuisclub met een 2-7 overwinning. De laatste ronde werd het nog even spannend maar met 6-8 winst trok het team van de Boys ook in de laatste gezamenlijke ronde weer aan het langste eind.

Kortom, een kansloze 12-0 nederlaag voor onze toppers die haar meerdere moesten erkennen in de Vroomshoopse Boys die goede kans maken om de halve finale’s te halen. De vernieuwde activiteitencommissie ‘Rood Zwart Hart’ mag desondanks terugkijken op een zeer geslaagde avond, alleen jammer dat de eer niet voor Mariënberg kon worden gered, daarvoor was Vroomshoop gewoon te sterk!

www.aboostvoetbalkwiz.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.