marienberg deelnemer ab oost voetbalkwiz

Door Alfred Dorgelo – Voetbalvereniging Mariënberg is naast V.V. Kloosterhaar en S.V. Dedemsvaart één van drie voetbalclubs uit het Vechtdal die zijn ingeloot om mee te doen aan de AB Oost Voetbalkwiz. AB Oost en RTV Oost gaan op zoek naar de Overijsselse voetbalvereniging met de meeste kennis van het spel. In de AB Oost Voetbalkwiz draait alles om kennis van de spelregels, spelsituaties en voetbalweetjes. De hoofdprijs is maar liefst 3.000 euro.

Ruim 62 clubs schreven zich in en onlangs lootte FIFA scheidsrechter Bas Nijhuis 20 clubs, waaronder Mariënberg, die mee mogen doen. De roodzwarten nemen het ‘thuis’ op in de voorronde tegen de Vroomshoopse Boys. Maandag 23 januari wordt kantine ‘De Spil’ omgetoverd tot een kleine TV-studio en zal Mariënberg op haar eigen sportpark ‘Het Westerpark’ fungeren als gastheer.

RTV-Oost presentator Bert van Losser zal het geheel presenteren. TV Oost maakt van de voorrondes ook reportages die zullen uitgezonden worden op de regionale zender. De finale, zal live in de ether worden gegooid, die eind mei 2012 zal plaatsvinden. Mariënberg neemt deel aan de AB Oost Voetbalkwiz met bestuurslid Arjan Bolks, Theo de Lange namens de senioren en Frank Pullen zal de jeugd van de Westerparkbewoners vertegenwoordigen.

De beste van alle regio’s, NW Overijssel-Salland en Twente, plaatsen zich direct voor de finales, aangevuld met de beste nummers twee. Niet alleen op TV besteed RTV Oost aandacht aan de Voetbalkwiz, het radioprogramma ‘Afslag Oost’ met presentator Hans van Wieren zal tevens gekoppeld zijn aan het Overijsselse evenement.

Meer info op: www.rtvoost.nl en/of www.aboostvoetbalkwiz.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.