Home / archiefcentraal / loes adegeest wint jeugdschaatstoernooi

loes adegeest wint jeugdschaatstoernooi

Loes Adegeest uit Dalfsen heeft zaterdag 31 december het prestigieuze Thialf Jeugdtoernooi voor C- en B-junioren gewonnen. Na een trainingskamp in Erfurt en een korte nacht na terugkomst reed zij 43,98 op de 500 meter. Deze tijd was goed voor een achtste plaats op de 500 meter, waarbij de resultaten heel dicht bij elkaar zaten.

Met een sterke laatste ronde op de 1000 meter schaatste ze haar directe concurrente voorbij en eindigde ze op een persoonlijk en clubrecord van 1:25.50. Deze tijd was voldoende voor de eindoverwinning en meteen ook de beste tijd dit seizoen in Nederland gereden. Loes gaat dus vol zelfvertrouwen de selectiewedstrijden voor het NK tegemoet, aanstaand weekend.

In hetzelfde Thialf zette Sophie Nijman een prima prestatie neer op het NK sprint, 29 en 30 december. Met onder andere beste seizoenstijden van 39.45 op de 500 en 1:17,79 op de 1000 meter veroverde ze een tiende plaats.

Tweede kerstdag heeft de Stokvisdennen, ook in Heerenveen en met hulp van trainingspartner Zwolle, het Kerstsprinttoernooi gewonnen. Een mooie eerste plaats voor Freddy Wennemars en veel noteringen in de bovenste helft waren voldoende om bovenaan te eindigen bij dit toernooi voor A-junioren tot en met senioren.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.