lenderink naast medailles op 3000 meter

Het betekende voor Youth Olympic Team Netherlands de derde medaille op deze Spelen. Sanneke de Neeling won eerder dit toernooi al zilver op de 1500 meter. Brons was er voor alpineskister Adriana Jelinkova op de supercombinatie.

Bij de jongens werd Peter Lenderink vierde op de 3000 meter. De schaatser uit Ommen was met 4.14,93 een halve seconde te langzaam voor het brons. Het goud ging op deze afstand naar de Chinees Fan Yang. Bastijn Boele (uit Leiden) eindigde op de achtste plaats. Zijn tijd was 4.21,02.

Teleurstelling over het op het nippertje missen van brons voerde niet de boventoon in het Nederlandse kamp. Lenderink en coach Emiel Kluin waren trots op het herstel dat de jonge Ommenaar had getoond na zijn moeizame 1500 meter van maandag. “Ik wilde hier iets recht zetten en dat heb ik gedaan. Ik kán het wel”, zei Lenderink na afloop. Kluin vulde aan: “Een topprestatie. Peter moest weer vertrouwen krijgen na maandag. In de training ging het goed en ook de race pakte hij goed aan. De rust bewaren, de juiste techniek pakken. IJzersterk gedaan.”

Bij het alpineskiën eindigde Adriana Jelinkova op de reuzenslalom op de zesde plaats. Na de eerste run stond de in Oostenrijk woonachtige Jelinkova op een zevende plaats. In de tweede run wist ze nog een plaats te klimmen voor het eindklassement. Jelinkova veroverde zondag de eerste medaille voor Youth Olympic Team Netherlands. Op de supercombinatie pakte ze brons.

Bij het shorttrack werd Aafke Soet uit Heerenveen vandaag twaalfde op de 1000 meter. Bij de jongens kwam Groninger Josse Antonissen op dezelfde afstand ten val, waarna hij de wedstrijd niet meer mocht vervolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.