klassieke speelgoedverhalen in museum

Toys Stories, classics heet de nieuwe tentoonstelling die van start gaat in het Nationaal Tinnen Figuren Museum 1 in Ommen. Een tentoonstelling waarin tinnen speelgoedfiguren in de voetsporen van Jules Verne’s helden Phileas Fogg en zijn knecht Passepartout een reis om de wereld maken, op zoek naar heldendom en tragiek van de koloniale glitter en glans van de Europese grootmachten rond de eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw.

Onderweg belanden ze in de sprookjesachtige Delhi Durbar, een kroningsstoet met luisterrijk versierde olifanten en kamelen, ter viering van de kroning van de Engelse koning George V tot keizer van India. Ook de kroningsoptocht van Koningin Elizabeth is met duizenden figuren nagebouwd. In China raken de tinnen speelgoedfiguren verzeild in de Boxeropstand en op een vredig plein in Oostenrijk zien ze keizer Franz Joseph en keizerin Sisi in hun koets voorbij rijden.

Een sprookjesachtige tentoonstelling die van 21 januari tot 2 december te bezoeken is: tot en met maart 2012 is de tentoonstelling alleen in de weekenden geopend, vanaf april dit jaar op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

www.tinnenfigurenmuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.