Home / archiefcentraal / kennis maken met activiteiten landstede

kennis maken met activiteiten landstede

De deuren van het Beatrixgebouw aan de Ruiterborghstraat gaan op donderdag 26 januari wagenwijd open. Landstede Training, Opleiding & Advies, Landstede Kinderopvang en Landstede Welzijn presenteren zichzelf aan bezoekers. Alle belangstellenden zijn welkom tijdens het Open Huis van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Het Beatrixgebouw huisvest een aantal Landstede activiteiten: cursussen voor volwassenen, Buitenschoolse Opvang, Steunpunt Vrijwilligerswerk en de Speel-o-theek. Bezoekers kunnen tijdens de open dag kennis maken met deze activiteiten.

Training, Opleiding & Advies

Volwassenen kunnen op deze locatie terecht om cursussen, opleidingen en educatietrajecten te volgen. In het Beatrixgebouw worden onder andere de basiscursussen Nederlands, Rekenen, Lees en Schrijf en computervaardigheden aangeboden. Daarnaast zijn er cursussen voor anderstaligen en inburgerings- en integratiecursussen. Meer informatie over Landstede Training, Opleiding & Advies is te vinden op www.landstede.nl/volwassenen.

Buitenschoolse Opvang

Bij de buitenschoolse opvang (bso) van Landstede kunnen kinderen van 4-12 jaar hun vrije tijd op een zinvolle manier besteden. De bso verzorgt de opvang van kind(eren) voor en na schooltijd, tijdens vakanties, maar ook tijdens bijvoorbeeld studiedagen. De pedagogisch medewerkers van Landstede ondersteunen de kinderen in hun groei en ontwikkeling. Tijdens het open huis laat de kinderopvang zien waar ze voor staan. Bezoekers kunnen onder andere kennis maken met de pedagogische visie van Reggio Emilia, op basis waarvan Landstede Kinderopvang werkt. Meer informatie over Landstede kinderopvang is te vinden op www.landstedekinderopvang.nl.

Welzijn

Vrijwilligers zijn er nooit genoeg. Landstede speelt daarop in met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Dalfsen. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zet zich in om vrijwilligers, verenigingen, organisaties en bedrijven te ondersteunen, samen te brengen en te betrekken bij de samenleving. Zij zullen zich presenteren tijdens het Open huis. Daarnaast is de Speel-o-theek Dalfsen aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. Bij de Speel-o-theek kan speelgoed geleend worden voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Dat kan door gezinnen, peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties.

Landstede MBO Open

Voor jongeren die vanaf september 2012 een mbo-opleiding willen gaan volgen, worden de Open dagen georganiseerd bij Landstede MBO in Harderwijk, Raalte en Lelystad op 26 januari van 15.00 – 21.00 uur en in Zwolle op 27 januari van 17.00 uur tot 21.00 uur en op 28 januari van 09.30 tot 13.00 uur. Voor meer informatie over de locaties, de Landschappen en de opleidingen, kijk op www.landstede-open.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.