Home / archiefcentraal / jeugdboeken terug in bibliotheek lemele

jeugdboeken terug in bibliotheek lemele

.

Alle kinderen van school hebben een handje toegestoken en de boeken waren in een mum van tijd overgebracht naar de bieb. Daar werden de kinderen en boeken opgewacht door Gerda en de vrijwilligers die de bibliotheek gaan runnen. De boeken zijn inmiddels in de kasten geplaatst, ook de volwassen boeken en tijdschriften die zolang in Ommen in opslag waren, zijn inmiddels terug.

De boeken worden volgens de laatste richtlijnen van het winkelconcept in de schappen gezet, niet meer alleen op leeftijd en alfabet maar onderverdeeld in ‘werelden’. Deze werelden sluiten aan bij de interesses van de lezers Lemele. Zo worden in Lemele veel spannende boeken en veel boeken in de categorie ‘liefde en leven’ gelezen, deze genres zijn dan ook goed vertegenwoordigd. En voor degenen die niet de gewenste titels kunnen vinden is er altijd de mogelijkheid om deze te reserveren.

De vrijwilligers zijn inmiddels al druk aan het werk. Komende week krijgen zij instructie over het bibliotheeksysteem en op woensdag 25 januari zal de eerste uitlening in de nieuwe setting plaats vinden. De openingstijden zijn op woensdag van 14.30 tot 20.00 uur en op maandag van 18.00 tot 20.00 uur. Op 8 februari vindt de officiële opening van Speelbieb plaats. Wethouder Scheele zal dan om 15.00 uur de openingshandeling verrichten waarna er van 15.30tot 17.00 uur open huis zal zijn. Elke inwoner van Lemele kan een kijkje komen nemen in het geheel vernieuwde en in frisse kleuren uitgevoerde pand.

www.bieblemele.blogspot.com

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.