jaarvergadering historische kring dalfsen

De 24ste Algemene Jaarvergadering van de Historische Kring Dalfsen ging maandag 23 januari van start. De vijftig leden werden welkom geheten door voorzitter Hans de Boer.

Hans de Boer sprak in zijn opening over het uitvoerige jaarverslag, dat is aangeleverd door alle werkgroepen. Het boek De Canon van Dalfsen werd in het bijzonder genoemd. Veel leden hebben daar aan meegewerkt en met een oplage van 1250 stuks is deze vrijwel geheel uitverkocht. Het boek is tevens in digitale vorm te vinden op de website van Historische Kring Dalfsen. Burgemeester Han Noten en wethouder Maurits Von Martels hebben de eerste exemplaren van dit boek in ontvangst genomen.

De voorzitter hoopt dat 2012 een mooi jaar gaat worden, onder andere op het gebied van huisvesting. Hierover zei hij het volgende: ,,Iedereen van de Historische Kring is het er over eens dat de Trefkoele geen plaats voor ons is. Dat is inmiddels duidelijk kenbaar gemaakt. Graag wil de Historische Kring Dalfsen ook exposeren en museale activiteiten laten zien. Niet op twee plaatsen, maar in één onderkomen in of bij het centrum van Dalfsen. Met het Historische Informatiecentrum is dit ons inziens een onlosmakelijk gebeuren.”

Op 27 januari aanstaande gaat de Historische Kring Dalfsen haar 25ste levensjaar in. Dit betekent gelijkertijd dat in december van dit jaar de 75ste editie van Rondom Dalfsen verschijnt.

Het jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan. Een jubileumcommissie is inmiddels aan het speculeren geslagen over de invulling.

Hans de Boer liet weten dat er in 25 jaar tijd veel over de geschiedenis van Dalfsen bijeen is gebracht door de Historische Kring. Bovendien is er veel bekend geworden. Bijna tien jaar geleden was op diverse plaatsen historisch materiaal aanwezig. Vanaf 2003 heeft dit materiaal onderkomen in het Beatrixgebouw. Nu is de vraag waar nieuw materiaal gelaten moeten worden.

Verder werd het foto-archief genoemd in de jaarvergadering. Dit archief is mede mogelijk gemaakt door de gemeente en bevat gedigitaliseerde foto’s, kaarten en ander materiaal. Van het eerste jaar zijn er 250 stuks gedigitaliseerd. Het materiaal is te vinden op de website van Historische Kring Dalfsen.

Penningmeester Gerbert Frijling presenteerde het positieve financieel jaarverslag.

Anton Peters, bijna twintig jaar bestuurslid, is niet herkiesbaar. Hij werd met zijn vrouw bedankt voor al het werk dat hij naast het bestuurswerk deed. Wel blijft Peters enkele hand- en spandiensten doen.

Als opvolger in het bestuur werd de heer Herman Nijeboer gekozen, ook al bekend in enkele werkgroepen.

Bestuurslid Harrie Booisma trad eveneens af, helaas om gezondheidsredenen. Voor deze vacature wordt nog naar een opvolger gezocht.

Tot slot werd het Coördinatieteam bedankt met een bloemetje. Dit team bestaat uit Bea van de Vegt en Wim Sanders. Zij verzetten erg veel werk, onder andere naar de werkgroepen toe.

Na informatie van de Lustrum- en Activiteitencommissie kreeg de werkgroep Lemelerveld de gelegenheid om de historie van Lemelerveld te laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.