informatieavond hippische opleidingen

De Groene Welle uit Zwolle houdt een informatieavond over de mbo-opleidingen Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid op donderdagavond 12 januari. Vanaf 19.30 uur kunnen geïnteresseerden terecht op de professionele praktijklocatie Ruitersport Centrum Zwolle aan de Hollewandsweg 15 b in Zwolle. Tijdens deze avond geven docenten informatie over alle opleidingen en laten studenten zien wat er op de locatie allemaal gebeurt. Op deze manier kan iedereen het praktijkbedrijf eens van dichtbij bekijken.

De Groene Welle biedt al jaren hippische opleidingen. Op dit moment volgen 140 studenten een opleiding in Zwolle. In de opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol. In de stage en bij opdrachten wordt toch de meeste ervaring opgedaan. De hippische opleidingen werken samen met verschillende gerenommeerde hippische bedrijven en organisaties. Lessen worden gegeven door externe specialisten, zoals Lammert Haanstra en Paul de Vries, of door enthousiaste docenten, die vaak een eigen paardenbedrijf hebben.

Nieuw: Paraveterinair

Studenten die kiezen voor de opleiding Paardenhouderij niveau 4 (BOL) krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar ook een aantal cursussen paraveterinair aangeboden. Hiermee worden ze goed voorbereid op een functie bij een paardenkliniek. Het gaat bij de cursussen om onderdelen als eerste hulp, verbandleer, instrumentleer, apotheekbeheer, verkoop van medicijnen en assisteren bij operaties. Tijdens de opleiding kunnen studenten stage lopen bij een paardenkliniek of bij een dierenarts.

De Groene Welle biedt deze mogelijkheid aan studenten om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Verschillende kanten van de hippische sector worden met dit unieke traject belicht, waardoor studenten breder inzetbaar zijn.

Geïnteresseerden kunnen bij De Groene Welle terecht voor de opleidingen Paardenhouderij (niveau 2, 3 en 4), Paardensport (niveau 3 en 4) en Hoefsmid (niveau 3). Alle opleidingen (behalve niveau 2) kunnen in de BOL en BBL variant worden gevolgd. In een BOL-opleiding gaat de student vier dagen naar school (waaronder praktijklessen) en loopt hij één dag stage.

In de BBL-opleiding werkt de student drie a vier dagen en gaat hij één a twee dagen school. De opleiding Paardenhouderij en de opleiding Paardensport bieden onder andere de mogelijkheid om het officiële instructeurdiploma van de KNHS te behalen.

De informatieavond op donderdag 12 januari begint om 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Ruitersportcentrum Zwolle bevindt zich aan de Hollewandsweg 15 b in Zwolle. Kijk voor de routebeschrijving op www.ruitersportcentrumzwolle.nl. Meer informatie over de hippische opleiding vind je op www.groenewelle.nl of bel (038) 467 11 20.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.