Home / archiefcentraal / ilse van pullen cross kampioen

ilse van pullen cross kampioen

Atletiekvereniging Athlos uit Harderwijk hield zaterdag 14 januari het Gelders-Overijssels Cross Kampioenschap. Het ging om een redelijk zware cross in de bossen rond Hardewijk, met een tweetal hoogteverschillen. Van ACO Van Elderen schreven drie atleten zich in voor het kampioenschap in de diverse categorieën.

Ilse Pullen was zeer succesvol op de 6000 meter; zij nam direct de leiding en eindigde met grote overmacht op de eerste plaats met een tijd van 24.43 minuten. Op dezelfde afstand kreeg Yvonne Meijer in haar groep te maken met een sterke concurrentie; zij finishte net naast de prijzen en werd vierde met een tijd van 27.37 minuten. Ook op de vierde plaats eindigde Gertin Roke op de korte cross van 5000 meter met 18.45 minuten.

Bij de Zandstuvecross in Vroomshoop werd negen keer een podiumplaats behaald. Op de 1500 meter jeugd tot en met tien jaar behaalden Floortje Corbeth (7.10 minuten) en Ingmar Bouwman (6.31 minuten) beide een tweede plaats.

In de klasse tot 14 jaar pakten Nick Marsman en Inga Bakker het goud in respectievelijk 5.16 en 5.53 minuten. Jari Kouwen werd netjes tweede met 6.36 minuten. Bij de dames werd Eva Gnodde tweede met 6.08 minuten en Sanne Otten derde met 6.12 minuten.

De master categorie op de 5000 meter werd beheerst door twee ACO-atleten: Astrid van Velden en Ineke Nawijn namen het heft in handen en passeerden de finish als eerste en tweede met respectievelijk 21.03 en 23.25 minuten.

In Broekland werd zondag de achtste SCC-cross gelopen in de reeks van tien. Bij de jongste jeugd werd Eline Dankelman tweede op de 1000 meter met een tijd van 4.41 minuten. Haar zusje Marije zette op de 3400 meter haar competitieresultaat op veilig en pakte weer goud met 13.55 minuten. Sanne Otten werd netjes derde met 15.11 minuten. Martin Breunissen behaalde een tweede plek op de 5400 meter met een tijd van 19.15 minuten.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.